Ministrul Mircea Fechet a participat astăzi, la Constanța, la o întâlnire de lucru cu reprezentanții organizațiilor de management al destinației (OMD) constituite la nivelul județului, având ca temă exploatarea turistică a plajelor

Întrevederea s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului, iar la final au avut loc declarații de presă.
„Întâlnirea cu OMD-urile din județ a dus la concluzia că este nevoie să schimbăm puțin optica. Astfel, eu cred că scopul principal este de a avea servicii de calitate bună. Operatorii prezenți astăzi mi-au spus că este o problema privind perioada de închiriere a plajelor care ar fi prea scurtă comparativ cu investiția. Am decis că vom identifica soluțiile legale pentru a mări aceste perioade la zece ani. Vom institui începând de joi, 22 februarie un grup de lucru, alături de aceste OMD-uri”, a precizat ministrul.
,Îmi doresc foarte mult ca la începutul sezonului estival să putem spune nu doar că am închiriat toate perimetrele, dar că le-am închiriat unor operatori care ştiu ce au de făcut, care au resurse pentru a asigura servicii de calitate şi care fac acest lucru la un preţ competitiv. Am vrut să mă asigur că, în măsura în care noi ne ţinem de promisiuni şi găsim soluţiile care vin în întâmpinarea problemelor pe care le-am identificat, operatorii respectă ceea ce au promis. Concluzia dialogului de astăzi este că, dacă vom avea contracte care să asigure o anumită stabilitate pe termen lung şi o anumită predictibilitate, cel mai probabil vom avea și servicii de mai bună calitate la un preţ mai bun”, a mai afirmat ministrul Mircea Fechet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *