Ministrul Finanțelor și Consiliul Investitorilor Străini – FIC au avut o nouă ședință de lucru

Ministrul Finanțelor și Consiliul Investitorilor Străini – FIC au avut o nouă ședință de lucru, în cadrul căreia s-a discutat despre perspectivele economice ale țării și despre modalitățile de îmbunătățire a climatului investițional din România.
FIC a subliniat importanța ca proiectele de investiții să fie încurajate în continuare, iar autoritățile sã mențină dialogul constant cu mediul de afaceri pentru a găsi împreună cele mai bune soluții și a susține redresarea economică.
„Mesajul meu către mediul de afaceri este unul de stabilitate, îi așteptăm să ne fie parteneri. Le-am transmis angajamentul ferm că orice viitoare politici fiscale pe care le vom avea în vedere vor fi predictibile. Pentru că vrem să oferim un cadru sigur și favorabil pentru investiții și pentru dezvoltarea economică sustenabilă”, a transmis ministrul Marcel Boloș.
Ministrul a răspuns la întrebări despre sustenabilitatea bugetului de stat, reforma fiscală, digitalizarea ANAF și sistemele electronice, măsurile de sprijinire a investițiilor mari și de stimulare a inovației, cercetării și dezvoltării, piețele financiare internaționale și agențiile de rating, finanțarea sistemului de sănătate.
Experții FIC participă la întâlnirile săptămânale ale reprezentanților Ministerului Finanțelor în care se discută cele mai bune soluții pentru buna funcționare a sistemelor electronice de raportare (e-Factura, e-Transport și e-TVA).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *