Ionel Sandu (AUR): ”Aștept acasă toți vasluienii plecați peste hotare!”

Într-un mesaj emoționant adresat vasluienilor din diaspora, candidatul AUR la primăria orașului Vaslui, Ionel Sandu, a făcut un apel către aceștia să se întoarcă acasă, promițându-le suport și oportunități în orașul lor natal.

Cu ocazia unui discurs recent, Ionel Sandu a evocat imaginile dureroase ale plecării masive a locuitorilor din Vaslui de acum aproape două decenii, când sărăcia i-a împins pe mulți să-și ia copiii în brațe și să plece în căutarea unei vieți mai bune. „Cu lacrimi în ochi, și-au luat rămas bun de la cei dragi, au urcat în microbuze și au plecat în pribegie,” a rememorat Sandu.

Mesajul său vine în contextul în care orașul Vaslui a pierdut o parte semnificativă din populație în urma migrației economice. Ionel Sandu a recunoscut legăturile strânse care continuă să existe între vasluienii rămași acasă și cei din diaspora, subliniind că „nu este vasluian care să nu aibă prin lumea largă un frate, o soră, un nepot, o mamă sau un prieten drag.”

Promițând o primărie cu „ușile deschise”, Ionel Sandu își propune să faciliteze integrarea celor întorși prin sprijinirea inițiativelor antreprenoriale și valorificarea experiențelor dobândite peste hotare. „Vă voi sprijini să deschideți afaceri aici, în orașul nostru, al tuturor. Știu ce greutăți înfruntă un antreprenor și voi fi de partea dumneavoastră,” a declarat el.

Pe lângă promisiunile de suport economic și social, Ionel Sandu a vorbit și despre inițiativa sa, „Luna Diasporei Vasluiene”, un proiect destinat să celebreze și să integreze vasluienii din toate colțurile lumii. Deși a întâmpinat scepticism din partea altor politicieni locali, el consideră că această inițiativă va aduce o schimbare necesară și binevenită.

Mesajul său se încheie cu un apel la vot pentru schimbare în alegerile care se vor desfășura pe 9 iunie, subliniind că „Vasluiul este căminul nostru, al tuturor vasluienilor, al tuturor oamenilor de bună-credință.”

Material realizat SC Ababei Online S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – Alianța AUR Vaslui, CMF: 21240330

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *